Hoe om 'n PHP-weergawe in cPanel te kies

Om jou PHP-weergawe na 'n nuwer weergawe soos 8.1 of hoër te verander, sal jou webwerfspoed, werkverrigting en sekuriteit verhoog.

Om 'n PHP-weergawe in cPanel te kies, volg hierdie stappe:

1. Teken aan by jou cPanel-rekening.
  2. Klik op die "Sagteware"-oortjie.
  3. Klik op die "Kies PHP-weergawe"-skakel.
  4. In die "Kies PHP-weergawe"-afdeling, kies die PHP-weergawe wat jy wil gebruik.
  5. Klik op die "Stel as Huidig"-knoppie.

Jou nuwe PHP-weergawe sal as die verstek vir jou rekening gestel word.

Hier is 'n paar bykomende wenke om 'n PHP-weergawe in cPanel te kies:

• Gebruik die nuutste weergawe van PHP wat deur jou gasheerverskaffer ondersteun word. Dit sal help om te verseker dat jou webwerf veilig is en glad verloop.
  • As jy 'n inprop of toepassing gebruik wat 'n spesifieke weergawe van PHP vereis, kies daardie weergawe.
  • Maak seker dat die PHP-weergawe wat jy kies versoenbaar is met jou webwerf se sagteware.
  • As jy probleme ondervind met 'n spesifieke PHP-weergawe, probeer om na 'n nuwer of ouer weergawe te verander.
  • Dit is 'n goeie idee om jou webwerf te toets nadat jy die PHP-weergawe verander het om seker te maak dat alles reg werk.
  • As jy nie seker is watter PHP-weergawe om te gebruik nie, kontak jou gasheerverskaffer vir bystand.

Deur hierdie wenke te volg, kan jy die beste PHP-weergawe vir jou webwerf kies.

Hier is 'n paar van die voordele van die gebruik van die nuutste PHP-weergawe:

• Verbeterde werkverrigting: Die nuutste weergawes van PHP is dikwels vinniger as ouer weergawes.
  • Verhoogde sekuriteit: Die jongste weergawes van PHP bevat sekuriteitsreëlings wat kan help om jou webwerf teen aanvalle te beskerm.
  • Nuwe kenmerke: Die jongste weergawes van PHP sluit dikwels nuwe kenmerke in wat jou webwerf kragtiger en veelsydiger kan maak.

Deur die nuutste PHP-weergawe te gebruik, kan jy help om te verseker dat jou webwerf veilig, vinnig en op datum is.

PHP Selector-uitbreidings

PHP Selector-uitbreidings is 'n kenmerk van cPanel waarmee jy PHP-uitbreidings vir jou webwerf kan aktiveer of deaktiveer. PHP-uitbreidings is modules wat bykomende kenmerke by PHP voeg. Sommige algemene PHP-uitbreidings sluit MySQL, GD en PDO in.

Om 'n PHP-uitbreiding in cPanel te aktiveer of te deaktiveer, volg hierdie stappe:

1. Teken aan by jou cPanel-rekening.
  2. Klik op die Sagteware afdeling.
  3. Klik op die PHP-kieser skakel.
  4. Kies die PHP-weergawe wat jy wil wysig uit die aftrekkieslys.
  5. Klik op die Uitbreidings oortjie.
  6. Om 'n uitbreiding te aktiveer, merk die blokkie langs sy naam.
  7. Om 'n uitbreiding te deaktiveer, ontmerk die blokkie langs sy naam.
  8. Klik op die Stoor knoppie.

Jou veranderinge sal onmiddellik in werking tree.

Hier is 'n paar dinge om in gedagte te hou wanneer jy PHP-uitbreidings aktiveer of deaktiveer:

• Maak seker dat die PHP-uitbreiding wat jy aktiveer of deaktiveer, versoenbaar is met jou webwerf se sagteware.
  • As jy probleme ondervind met 'n spesifieke PHP-uitbreiding, probeer om dit te deaktiveer.
  • Dit is 'n goeie idee om jou webwerf te toets nadat jy 'n PHP-uitbreiding geaktiveer of gedeaktiveer het om seker te maak dat alles reg werk.

Hier is 'n paar van die voordele van die gebruik van PHP Selector-uitbreidings:

• Dit laat jou toe om die PHP-omgewing vir jou webwerf aan te pas.
  • Dit kan jou help om probleme met jou webwerf op te los.
  • Dit kan die werkverrigting van jou webwerf verbeter.

As jy probleme met jou webwerf het, wil jy dalk probeer om 'n PHP-uitbreiding te aktiveer of te deaktiveer. Dit kan dikwels die probleem oplos.

Hier is 'n lys van sommige van die mees algemene PHP-uitbreidings:

• MySQL: Hierdie uitbreiding laat jou toe om aan MySQL-databasisse te koppel.
  • GD: Hierdie uitbreiding laat jou toe om beelde te skep en te manipuleer.
  • PDO: Hierdie uitbreiding bied 'n verenigde koppelvlak om aan databasisse te koppel.
  • mcrypt: Hierdie uitbreiding verskaf enkripsie- en dekripsiefunksies.
  • krul: Hierdie uitbreiding laat jou toe om HTTP-versoeke te maak.
  • zip: Hierdie uitbreiding laat jou toe om zip-lêers te skep en te onttrek.
  • openssl: Hierdie uitbreiding verskaf kriptografiese funksies.
  • mbstring: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir multigreep-stringe.
  • exif: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir EXIF-data in beelde.
  • Tokenizer: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir tokenisering van snare.
  • DOM: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir die DOM API.
  • XML: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir XML-ontleding.
  • JSON: Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir JSON-ontleding.
  • imagick - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir die redigering en manipulering van digitale beelde.
  • redis - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir lightspeed-kas.
  • memcached – Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir lightspeed-kas.
  • ioncube_loader - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir vooraf saamgestelde PHP-kode.
  • notify - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir die monitering van lêers en vouers in reële tyd.
  • pdf - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir die generering van PDF-lêers.
  • oauth - Hierdie uitbreiding bied ondersteuning vir OAuth-verbruikers- en verskafferbindings.

Hierdie is net 'n paar van die vele PHP-uitbreidings wat beskikbaar is. As jy 'n spesifieke kenmerk moet gebruik wat slegs in 'n PHP-uitbreiding beskikbaar is, kan jy daardie uitbreiding in cPanel aktiveer.

PHP-kieseropsies

Die PHP Selector-opsies in cPanel laat jou toe om die PHP-omgewing vir jou webwerf aan te pas. Hierdie opsies sluit in:

• PHP-weergawe: Jy kan kies watter weergawe van PHP jou webwerf sal gebruik.
  • PHP-uitbreidings: Jy kan PHP-uitbreidings aktiveer of deaktiveer.
  • PHP-instellings: Jy kan verskeie PHP-instellings verander, soos die geheuelimiet en die maksimum uitvoeringstyd.

As jy probleme met jou webwerf het, wil jy dalk probeer om die PHP-kieser-opsies te verander. Dit kan dikwels die probleem oplos.

Hier is 'n lys van sommige van die mees algemene PHP-instellings:

• memory_limit: Hierdie instelling beheer die maksimum hoeveelheid geheue wat PHP kan gebruik.
  • max_execution_time: Hierdie instelling beheer die maksimum hoeveelheid tyd wat 'n PHP-skrip kan loop.
  • post_max_size: Hierdie instelling beheer die maksimum grootte van 'n POST-versoek.
  • upload_max_filesize: Hierdie instelling beheer die maksimum grootte van 'n opgelaaide lêer.

Hierdie is net 'n paar van die vele PHP-instellings wat beskikbaar is. As jy 'n spesifieke PHP-instelling moet verander, kan jy dit doen in die PHP Selector-opsies in cPanel.