Hoe om cPanel File Manager te gebruik

Die cPanel-lêerbestuurder is 'n webgebaseerde lêerbestuurder waarmee u die lêers op u webgasheerrekening kan bestuur. Jy kan dit gebruik om lêers op te laai, af te laai, te wysig en uit te vee, asook om vouers te skep en uit te vee.

Om die cPanel-lêerbestuurder te gebruik, moet jy by jou cPanel-rekening aanmeld. Sodra jy aangemeld is, klik op die "Lêerbestuurder"-ikoon.

Die cPanel-lêerbestuurder sal in 'n nuwe venster oopmaak. Die linkerkant van die venster vertoon 'n boomaansig van jou lêers en vouers. Die regterkant van die venster vertoon die inhoud van die geselekteerde vouer.

Om 'n lêer op te laai, klik op die "Laai op"-knoppie en kies die lêer wat jy wil oplaai. Die lêer sal na die huidige vouer opgelaai word.

Om 'n lêer af te laai, klik op die lêer wat jy wil aflaai. Die lêer sal na jou rekenaar afgelaai word.

Om 'n lêer te wysig, klik op die lêer wat jy wil wysig. Die lêer sal in 'n teksredigeerder oopgemaak word. Jy kan veranderinge aan die lêer maak en dan op die "Stoor"-knoppie klik om jou veranderinge te stoor.

Om 'n vouer te skep, klik op die "Skep vouer"-knoppie en voer die naam van die vouer in. Die gids sal in die huidige gids geskep word.

Om 'n vouer uit te vee, klik op die vouer wat jy wil uitvee en klik dan op die "Delete"-knoppie. Die gids sal uit die huidige gids uitgevee word.

Die cPanel-lêerbestuurder is 'n kragtige hulpmiddel wat gebruik kan word om jou lêers en vouers te bestuur. Met 'n bietjie oefening sal jy dit kan gebruik om al die take uit te voer wat jy nodig het om jou webgasheerrekening te bestuur.

Hier is 'n paar bykomende wenke vir die gebruik van die cPanel-lêerbestuurder:

• Gebruik die "Vinnige Soek"-veld om vinnig 'n lêer of vouer te vind.
  • Gebruik die "Sorteer volgens" en "Order volgens" aftrekkieslys om die lêers en vouers in die huidige gids te sorteer.
  • Gebruik die "Bekyk" aftreklys om die manier waarop lêers en vouers vertoon word, te verander.
  • Gebruik die "Help"-knoppie vir meer inligting oor die gebruik van die cPanel-lêerbestuurder.