Hoe om 'n databasis vir WordPress te skep

Sekerlik, hier is die stappe oor hoe om 'n databasis te skep en WordPress in cPanel te koppel:

1. Teken aan by jou cPanel-rekening.
  2. Klik op die "Databasisse"-ikoon.
  3. In die "Skep 'n databasis"-afdeling, voer 'n naam vir jou databasis in en klik op die "Skep databasis"-knoppie.
  4. In die "Skep 'n gebruiker"-afdeling, voer 'n gebruikersnaam en wagwoord vir jou databasis in en klik op die "Skep gebruiker"-knoppie.
  5. In die "Gee voorregte"-afdeling, kies die "Alle voorregte"-merkblokkie en klik op die "Gaan"-knoppie.
  6. Laai die WordPress-installasielêers na jou rekenaar af.
  7. Laai die WordPress-lêers op na jou webgasheerrekening deur die cPanel-lêerbestuurder te gebruik.
  8. Maak die wp-config-php lêer in 'n teksredigeerder oop.
  9. In die wp-config-php-lêer, vind die reëls wat begin met define DB_NAME and define DB_USER
  10. Vervang die leë stringe met die naam van jou databasis, die gebruikersnaam wat jy in stap 4 geskep het, en die wagwoord wat jy in stap 4 geskep het.
  11. Stoor die wp-config-php lêer.
  12. Gaan na jou domeinnaam in jou webblaaier.
  13. Volg die instruksies op die skerm om die WordPress-installasie te voltooi.

Sodra jy hierdie stappe voltooi het, sal jy 'n databasis suksesvol geskep en WordPress in cPanel gekoppel het. Jy kan nou WordPress begin gebruik om jou webwerf te skep.

Hier is 'n paar bykomende wenke om 'n databasis te skep en WordPress in cPanel te koppel:

• Maak seker dat jy 'n sterk wagwoord vir jou databasis kies.
  • Moenie dieselfde gebruikersnaam en wagwoord vir jou databasis gebruik as wat jy vir jou cPanel-rekening gebruik nie.
  • Rugsteun jou databasis gereeld.
  • Hou jou databasis op datum met die nuutste sekuriteitsreëlings.

Deur hierdie wenke te volg, kan jy help om jou databasis veilig te hou en jou webwerf teen ongemagtigde toegang te beskerm.