Hoe om (G Suite) Google Workspace op te stel in cPanel DNS-instellings

Hoe om (G Suite) Google Workspace op te stel in cPanel DNS-instellings, sal jy moet:

1. Sluit aan vir 'n Google Workspace-rekening.
  2. Verkry jou Google Workspace MX-rekords.
  3. Voeg jou Google Workspace MX-rekords by jou cPanel DNS-instellings.
  4. Verifieer jou Google Workspace MX-rekords.

Sodra jy hierdie stappe voltooi het, sal jy Google Workspace kan gebruik om e-pos van jou domein af te stuur en te ontvang.

Stap 1: Sluit aan vir 'n Google Workspace-rekening

Om vir 'n Google Workspace-rekening aan te sluit, besoek die Google Workspace-webwerf en klik die "Begin"-knoppie. U sal gevra word om u domeinnaam in te voer en 'n gebruikersnaam en wagwoord te skep. Sodra jy jou rekening geskep het, sal jy die Google Workspace-sagteware kan aflaai en dit kan begin gebruik.

Stap 2: Kry jou Google Workspace MX-rekords

Sodra jy vir 'n Google Workspace-rekening aangesluit het, sal jy jou MX-rekords van die Google Workspace-administrasiekonsole kan kry. Om dit te doen, volg hierdie stappe:

1. Meld aan by die Google Workspace-administrasiekonsole.
  2. Klik op die "Pos"-oortjie.
  3. Klik op die "MX-rekords"-oortjie.
  4. Jou MX-rekords sal in die "MX-rekords"-tabel vertoon word.

Stap 3: Voeg jou Google Workspace MX-rekords by jou cPanel DNS-instellings

Sodra jy jou Google Workspace MX-rekords verkry het, sal jy dit by jou cPanel DNS-instellings moet voeg. Om dit te doen, volg hierdie stappe:

1. Teken aan by jou cPanel-rekening.
  2. Klik op die "Sone Editor"-ikoon.
  3. Kies die domeinnaam waarby jy jou Google Workspace MX-rekords wil voeg.
  4. Klik die "Voeg rekord by"-knoppie.
  5. Kies "MX" in die "Rekordtipe" aftreklys.
  6. Voer jou domeinnaam in die "Naam"-veld in.
  7. Voer die prioriteit vir jou MX-rekord in die "Prioriteit"-veld in. Die prioriteit bepaal die volgorde waarin e-posbedieners sal probeer om e-pos aan jou domein af te lewer. Hoe laer die prioriteit, hoe hoër die volgorde.
  8. Voer die IP-adres van die Google Workspace-posbediener in die "Bestemming"-veld in. Die IP-adres vir die Google Workspace-posbediener is 173.194.46.10.
  9. Klik die "Voeg rekord by"-knoppie.

Stap 4: Verifieer jou Google Workspace MX-rekords

Sodra jy jou Google Workspace MX-rekords by jou cPanel DNS-instellings gevoeg het, sal jy dit moet verifieer. Om dit te doen, kan jy 'n instrument soos MX Toolbox gebruik om die status van jou MX-rekords na te gaan. As jou MX-rekords korrek is, behoort jy die volgende boodskap te sien: Alles goed! Jou pos is behoorlik opgestel.

As jy enige foute sien, sal jy dit moet regstel voordat jy Google Workspace kan begin gebruik om e-pos van jou domein af te stuur en te ontvang.

Sodra jy jou Google Workspace MX-rekords geverifieer het, sal jy Google Workspace kan gebruik om e-pos van jou domein af te stuur en te ontvang.